Joukkuevoimistelu

Joukkuevoimistelu yhdistää taidon ja koskettavan elämyksen

Joukkuevoimistelun kilpailuohjelma on musiikkiin sommiteltu taiteellinen ja urheilullinen kokonaisuus, satojen tai jopa tuhansien tuntien yhteisen työn tulos. Pakollisten vaikeusosien lisäksi kokonaisuuden sitovat yhteen jatkuva, virtaava liike sekä ohjelman tunnelma tai teema, jota liikekieli, musiikki, puvut ja ohjelman taiteelliset liike-elementit ilmentävät. Joukkuevoimistelun ydin ovat vaadittaviin vaikeusosiin kuuluvat virtaavat vartalon liikkeet. Kokonaisuuden kruunaavat eläytyminen ja ilmaisu.

Joukkuevoimistelun sydän on suomalaisessa naisvoimistelussa. Lajin juuret löytyvät Suomesta, mutta oksat ovat levittäytyneet ympäri maailmaa – naisvoimistelusta on kasvanut vaativaa ja elämyksellistä kansainvälistä huippu-urheilua. Myös Suomessa lajin suosio on kokenut hurjan kasvun, ja joukkuevoimistelu on kivunnut harrastajamäärältään Voimisteluliiton kilpailulajeista suurimmaksi. Lajia harrastetaan monella taitotasolla aina harrastevoimistelusta huippu-urheiluun. Joukkuevoimistelu on hyvä lajivalinta, jos haluaa kehittää voimaa, nopeutta, vartalonhallintaa, liikkuvuutta ja koordinaatiota sekä kokea liikunnan ohella taiteellisia elämyksiä.”

(Lähde: http://www.voimistelu.fi/fi/Voimistelu/Joukkuevoimistelu/Lajiesittely)

Joukkuevoimistelijoita on Porvoon Urheilijoissa tällä hetkellä 22 tyttöä. Tytöt on jaettu kahteen harjoitteluryhmään, joiden nimet ovat Trix ja Eloisa. Trix-joukkue harjoittelee syksystä 2017 alkaen kaksi kertaa viikossa ja Eloisa-joukkue kolme kertaa viikossa.

Joukkueet aloittivat syksyllä 2016 lajitaitojen harjoittelun yhdessä. Keväällä 2017 joukkueet osallistuivat kolmeen Stara tapahtumaan. Syksyllä 2017 joukkueiden on tarkoitus osallistua 10-12 vuotiaiden välinekilpailuihin, välineenä pallo.

Joukkueiden valmentajat ovat Laura Sandberg ja Saija Turunen.

Tiedustelut ja lisätiedot: [email protected]