Joukkuevoimistelu

Porvoon Urheilijoiden joukkuevoimistelujoukkueet syksyllä 2019; Trix, Eloisa, Stara-Pantterit & Kilpa-Pantterit

Joukkuevoimistelu yhdistää taidon ja koskettavan elämyksen

Joukkuevoimistelun kilpailuohjelma on musiikkiin sommiteltu taiteellinen ja urheilullinen kokonaisuus, satojen tai jopa tuhansien tuntien yhteisen työn tulos. Pakollisten vaikeusosien lisäksi kokonaisuuden sitovat yhteen jatkuva, virtaava liike sekä ohjelman tunnelma tai teema, jota liikekieli, musiikki, puvut ja ohjelman taiteelliset liike-elementit ilmentävät. Joukkuevoimistelun ydin ovat vaadittaviin vaikeusosiin kuuluvat virtaavat vartalon liikkeet. Kokonaisuuden kruunaavat eläytyminen ja ilmaisu.

Joukkuevoimistelun sydän on suomalaisessa naisvoimistelussa. Lajin juuret löytyvät Suomesta, mutta oksat ovat levittäytyneet ympäri maailmaa – naisvoimistelusta on kasvanut vaativaa ja elämyksellistä kansainvälistä huippu-urheilua. Myös Suomessa lajin suosio on kokenut hurjan kasvun, ja joukkuevoimistelu on kivunnut harrastajamäärältään Voimisteluliiton kilpailulajeista suurimmaksi. Lajia harrastetaan monella taitotasolla aina harrastevoimistelusta huippu-urheiluun, (sarjaportaat: Stara, Harraste, Kilpa, SM/KV). Joukkuevoimistelu on hyvä lajivalinta, jos haluaa kehittää voimaa, nopeutta, vartalonhallintaa, liikkuvuutta ja koordinaatiota sekä kokea liikunnan ohella taiteellisia elämyksiä.

(Lähde: http://www.voimistelu.fi/fi/Voimistelu/Joukkuevoimistelu/Lajiesittely)

PU:n joukkueiden esittelyt ja taustatietoa

Joukkuevoimistelijoita Porvoon Urheilijoissa syksyllä 2020 on tällä hetkellä noin 50 tyttöä. Tytöt on jaettu neljään joukkueeseen ikä- ja taitotasojen perusteella. Joukkueiden nimet ovat Eloisa, Kilpa-Pantterit 10-12v, Kilpa-Pantterit 8-10v ja Stara-Pantterit. Joukkuevoimistelussa voimistellaan kevätkaudella ilman välinettä ja syksyisin valitulla, sääntöihin määrätyllä välineellä. Syksyllä 2020 joukkueet harjoittelevat seuraavasti:

  • Stara-Pantterit harjoittelevat 2 x 1,5h / viikko
  • Kilpa-Pantterit 8-10v harjoittelevat 3 x 1,5-2h / viikko
  • Kilpa-Pantterit 10-12v harjoittelevat 3 x 2h / viikko
  • Eloisa harjoittelee 4 x 2-2,5h / viikko

Molemmat Kilpa-Pantterit sekä Eloisa pitävät kauden aikana useampia viikonloppuleirejä, joissa hiotaan ja työstetään kauden ohjelmia paremmiksi ja varmemmiksi. Lisäksi Eloisa osallistuu Voimisteluliiton kilpasarjan leireille. Kaikki neljä joukkuetta esiintyvät Voimisteluliiton kilpailuiden lisäksi myös Porvoon Urheilijoiden Voimistelujaoston kevät- ja joulujuhlissa aina kyseisen kauden ohjelmillaan.

Koronakevään 2020 takia kevään vapaaohjelmilla ei keretty kisaamaan, joten Voimisteluliitto siirsi kevään kilpailut syksylle. Siispä syksyllä kilpaillaan vapaaohjelmilla, joita oltiin jo kovasti harjoiteltu.

Kesäkuussa 2020 Trix-joukkueen matka tuli päätökseen monien lopettamisten myötä. Näin ollen seurassa on enää neljä joukkuetta.

Joukkueiden ikäjakaumat:

Joukkueiden nimeä klikkaamalla pääset lukemaan enemmän joukkueiden taustoista

Joukkueita valmentavat Laura Sandberg ja Saija Turunen. Pantterit joukkueiden apuvalmentajina toimivat kolme Eloisa-joukkueen tyttöä.

Lisätiedot ja yhteydenotot: [email protected]

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta:
Instagramista nimellä @pu_agg
Facebookista nimellä PU Joukkuevoimistelu

Instagramista voi seurata seuramme vanhimman joukkueen Eloisan kuulumisia käyttäjänimen @eloisa_agg alta.

Eloisa syksyllä 2019 – teemana James Bond
Kilpa-Pantterit syksyllä 2019 – teemana Viidakkokirja
Stara-Pantterit syksyllä 2019 – teemana Rio elokuva