JOUKKUEVOIMISTELU

Porvoon Urheilijat Since 1922

Belliina

Belliina keväällä 2023

Belliina kilpailee 8-10v sarjassa pallo-ohjelmalla syksyllä 2023. Joukkueeseen kuuluu 10 tyttöä (synt. 2012-2015) ja he harjoittelevat 3x / viikko 1,5-2h kerrallaan. Joukkueen vastuuvalmentajana sekä koreografina toimii Lotta Olvinen.

Joukkueen historiaa

Stara-Pantterit -joukkue perustettiin syksyllä 2019, mutta vuoden aikana joukkueen kokoonpano on muuttui todella paljon syksylle 2020. Stara-Pantterit harjoittelevat joukkuevoimistelun perustaitoja sekä osallistuvat Stara-kilpailuihin. Stara-kilpailuissa joukkueita ei laiteta paremmuusjärjestykseen, vaan Stara-kilpailut toimivat oikeiden kilpailuiden esikilpailuina ja oikean kilpailutilanteen harjoittelumahdollisuutena. Stara-kilpailuissa jokainen esiintyjä palkitaan mitalein oman suorituksen jälkeen.  Arvostelijat eli arvit antavat kuitenkin joukkueille kirjallisen palautteen suorituksesta ja perusvoimistelutaidoista. Stara-kilpailuissa voi esiintyä sekä vapaa- että välineohjelmalla millä kaudella tahansa.

Keväällä 2020 joukkueen oli tarkoitus osallistua Stara-kilpailuihin, mutta koronatilanteen takia yhtäkään Stara-kilpailua ei keretty pitämään, joten joukkue osallistui Stara-kilpailuihin syksyllä 2020 vapaaohjelmalla. Keväällä 2021 osa syyskauden joukkueen tytöistä siirrettiin 8-10v Kilpa-Pantterit joukkueeseen. Stara-Pantterit osallistui keväällä 2021 vapaaohjelmalla online Stara-kilpailuihin.

Syksyllä 2021 joukkueen nimi muutettiin Stara-Panttereista Stellariaan. Joukkue kilpaili ensimmäistä kertaa välineohjelmalla, narulla. Kauden aikana opittiin hyppimään oikealla tavalla sekä tekemään erilaisia temppuja narulla.

Keväällä 2022 joukkueen kokoonpano muuttui paljon, koska muutama siirtyi Belliina joukkueeseen ja muutama harmittavasti lopetti. Joukkue kilpailee kuitenkin vapaaohjelmalla Stara kisoissa ja ohjelmaan on lisätty haastavampia liikkeitä tälle kaudelle.

Syksyllä 2022 seurassa on 8-10v ikäisiä tyttöjä niin monta, että heidät jaettiin kahdeksi joukkueeksi; Belliina ja Adisa. Molemmat joukkueet kilpailevat syksyllä 2022 naruohjelmalla 8-10v sarjassa. Stellaria-nimi unohdettiin ja joukkueille muodostui uudet nimet. Belliinan kisakausi oli nousujohteinen ja kokonaisuudessa hyvä, varsinkin kun joukkueeseen tuli monta uutta tyttöä mukaan.

Keväällä 2023 Belliina kisaa 8-10v sarjassa noita teemaisella vapaaohjelmalla. Joukkueen kausi oli tasainen ja omaan tasoon nähden nousujohteinen.

Aiempien kausien kilpailutuloksia