Joukkuevoimistelu

Porvoon Urheilijoiden joukkueet yhteiskuvassa joulunäytöksessä 2021

Joukkuevoimistelu yhdistää taidon ja koskettavan elämyksen

Joukkuevoimistelun kilpailuohjelma on musiikkiin sommiteltu taiteellinen ja urheilullinen kokonaisuus, satojen tai jopa tuhansien tuntien yhteisen työn tulos. Pakollisten vaikeusosien lisäksi kokonaisuuden sitovat yhteen jatkuva, virtaava liike sekä ohjelman tunnelma tai teema, jota liikekieli, musiikki, puvut ja ohjelman taiteelliset liike-elementit ilmentävät. Joukkuevoimistelun ydin ovat vaadittaviin vaikeusosiin kuuluvat virtaavat vartalon liikkeet. Kokonaisuuden kruunaavat eläytyminen ja ilmaisu.

Joukkuevoimistelun sydän on suomalaisessa naisvoimistelussa. Lajin juuret löytyvät Suomesta, mutta oksat ovat levittäytyneet ympäri maailmaa – naisvoimistelusta on kasvanut vaativaa ja elämyksellistä kansainvälistä huippu-urheilua. Myös Suomessa lajin suosio on kokenut hurjan kasvun, ja joukkuevoimistelu on kivunnut harrastajamäärältään Voimisteluliiton kilpailulajeista suurimmaksi. Lajia harrastetaan monella taitotasolla aina harrastevoimistelusta huippu-urheiluun, (sarjaportaat: Stara, Harraste, Kilpa, SM/KV). Joukkuevoimistelu on hyvä lajivalinta, jos haluaa kehittää voimaa, nopeutta, vartalonhallintaa, liikkuvuutta ja koordinaatiota sekä kokea liikunnan ohella taiteellisia elämyksiä.

(Lähde: http://www.voimistelu.fi/fi/Voimistelu/Joukkuevoimistelu/Lajiesittely)

PU:n joukkueiden esittelyt ja taustatietoa

Joukkuevoimistelijoita Porvoon Urheilijoissa keväällä 2022 on tällä hetkellä noin 50 tyttöä. Tytöt on jaettu viiteen joukkueeseen ikä- ja taitotasojen perusteella. Joukkueiden nimet ovat Eloisa, Edina, Unica, Belliina ja Stellaria. Joukkuevoimistelussa voimistellaan kevätkaudella ilman välinettä ja syksyisin valitulla, sääntöihin määrätyllä välineellä (naru, pallo, vanne, keilat ja nauha). Keväällä joukkueet harjoittelevat seuraavasti:

  • Stellaria harjoittelee 2 x 1,5h / viikko
  • Belliina harjoittelee 3 x 1,5-2h / viikko
  • Unica harjoittelee 3 x 2-2,5h / viikko
  • Edina harjoittelee 4 x 2-2,5h /viikko
  • Eloisa harjoittelee 4 x 2-3h / viikko

Belliina, Unica, Edina ja Eloisa pitävät kauden aikana useampia viikonloppuleirejä, joissa hiotaan ja työstetään kauden ohjelmia paremmiksi ja varmemmiksi. Kaikki viisi joukkuetta esiintyvät Voimisteluliiton kilpailuiden lisäksi myös Porvoon Urheilijoiden Voimistelujaoston kevät- ja joulujuhlissa aina kyseisen kauden ohjelmillaan.

Joukkueiden ikäjakaumat:

Joukkueiden nimeä klikkaamalla pääset lukemaan enemmän joukkueiden taustoista

  • Eloisa – 2005-2007 – 14-16v kilpasarja
  • Edina – 2008-2010 – 12-14v  kilpasarja
  • Unica – 2010-2012 – 10-12v sarja
  • Belliina – 2012-2013 – 8-10v sarja
  • Stellaria 2012-2014 – Stara-sarja

Joukkueita valmentavat Laura Sandberg, Saija Turunen, Lotta Olvinen ja Petra Åström. Keväällä 2022 Eloisan ja Edinan koreografina toimii Elina Lindfors. Unican ja Belliinan koreografina toimii Lotta Olvinen.

Lisätiedot ja yhteydenotot: [email protected]

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta:
Instagramista nimellä @pu_agg
Facebookista nimellä PU Joukkuevoimistelu

Instagramista voi seurata seuramme vanhimman joukkueen Eloisan kuulumisia käyttäjänimen @eloisa_agg alta.

Joukkuekuvat syksy 2021
Pallot valmiina syyskauteen 2021