Joukkuevoimistelu

Porvoon Urheilijoiden joukkuevoimistelijoiden yhteiskuva kevätnäytöksessä 2022.

Joukkuevoimistelu yhdistää taidon ja koskettavan elämyksen

Joukkuevoimistelun kilpailuohjelma on musiikkiin sommiteltu taiteellinen ja urheilullinen kokonaisuus, satojen tai jopa tuhansien tuntien yhteisen työn tulos. Pakollisten vaikeusosien lisäksi kokonaisuuden sitovat yhteen jatkuva, virtaava liike sekä ohjelman tunnelma tai teema, jota liikekieli, musiikki, puvut ja ohjelman taiteelliset liike-elementit ilmentävät. Joukkuevoimistelun ydin ovat vaadittaviin vaikeusosiin kuuluvat virtaavat vartalon liikkeet. Kokonaisuuden kruunaavat eläytyminen ja ilmaisu.

Joukkuevoimistelun sydän on suomalaisessa naisvoimistelussa. Lajin juuret löytyvät Suomesta, mutta oksat ovat levittäytyneet ympäri maailmaa – naisvoimistelusta on kasvanut vaativaa ja elämyksellistä kansainvälistä huippu-urheilua. Myös Suomessa lajin suosio on kokenut hurjan kasvun, ja joukkuevoimistelu on kivunnut harrastajamäärältään Voimisteluliiton kilpailulajeista suurimmaksi. Lajia harrastetaan monella taitotasolla aina harrastevoimistelusta huippu-urheiluun, (sarjaportaat: Stara, Harraste, Kilpa, SM/KV). Joukkuevoimistelu on hyvä lajivalinta, jos haluaa kehittää voimaa, nopeutta, vartalonhallintaa, liikkuvuutta ja koordinaatiota sekä kokea liikunnan ohella taiteellisia elämyksiä.

(Lähde: http://www.voimistelu.fi/fi/Voimistelu/Joukkuevoimistelu/Lajiesittely)

PU:n joukkueiden esittelyt ja taustatietoa

Joukkuevoimistelijoita Porvoon Urheilijoissa syksyllä 2022 on tällä hetkellä noin 70 tyttöä. Tytöt on jaettu seitsemään joukkueeseen ikä- ja taitotasojen perusteella. Joukkueiden nimet ovat Eloisa, Edina, Unica, Belliina, Adisa, Midit ja Minit. Joukkuevoimistelussa voimistellaan kevätkaudella ilman välinettä ja syksyisin valitulla, sääntöihin määrätyllä välineellä (naru, pallo, vanne, keilat ja nauha). Syksyllä joukkueet harjoittelevat seuraavasti:

 • Minit harjoittelee 1 x 1h / viikko
 • Midit harjoittelee 2 x 1-1,5h / viikko
 • Belliina harjoittelee 2 x 2h / viikko
 • Adisa harjoittelee 3 x 2h / viikko
 • Unica harjoittelee 3 x 2-2,5h / viikko
 • Edina harjoittelee 4 x 2,5h /viikko
 • Eloisa harjoittelee 3 x 2,5-3h lajitreenit + 1 x 1,5h voimatreeni / viikko

Adisa, Belliina, Unica, Edina ja Eloisa pitävät kauden aikana useampia viikonloppuleirejä, joissa hiotaan ja työstetään kauden ohjelmia paremmiksi ja varmemmiksi. Lisäksi kaudelle 2022-2023 Belliina, Unica ja Edina on valittu Voimisteluliiton joukkuevoimistelun ikäryhmien leireille Kisakallioon. Kaikki seitsemän joukkuetta esiintyvät Voimisteluliiton kilpailuiden lisäksi myös Porvoon Urheilijoiden Voimistelujaoston kevät- ja joulujuhlissa aina kyseisen kauden ohjelmillaan.

Joukkueiden ikäjakaumat:

Joukkueiden nimeä klikkaamalla pääset lukemaan enemmän joukkueiden taustoista

 • Eloisa – 2006-2007 – 14-16v kilpa-/harrastesarja
 • Edina – 2008-2010 – 12-14v  kilpasarja
 • Unica – 2010-2012 – 10-12v sarja
 • Adisa – 2012-2013 – 8-10v sarja
 • Belliina – 2012-2014 – 8-10v sarja
 • Minit & Midit – 2014-2018

Joukkueita valmentavat Laura Sandberg, Saija Turunen, Lotta Olvinen ja Petra Åström. Syksyllä 2022 joukkueiden koreografiat ovat tehneet Laura Sandberg ja Lotta Olvinen

Lisätiedot ja yhteydenotot joukkuevoimisteluun liittyen: [email protected]

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta:
Instagramista nimellä @pu_agg
Facebookista nimellä PU Joukkuevoimistelu

Instagramista voi seurata seuramme kahden vanhimman joukkueen Eloisan ja Edinan kuulumisia käyttäjänimien @eloisa_agg ja @edina_agg alta.

Pallot valmiina syyskauteen 2021