JOUKKUEVOIMISTELU

Porvoon Urheilijat Since 1922

Eloisa

Eloisa syksyllä 2023

Eloisa kilpailee 16-18-vuotiaiden harrastesarjassa keväällä 2024. Joukkueeseen kuuluu 9 tyttöä (synt. 2006-2010) ja he harjoittelevat lajitreeniä 3 x 3h / viikko. Joukkueen vastuuvalmentajana toimii Laura Sandberg ja toisena valmentajana Lotta Olvinen. Joukkueen koreografian keväälle 2024 on tehnyt Mira Syrjälä.
Joukkueen arkea pystyy seuraamaan Instagramista käyttäjätilin @eloisa_pu alta

Joukkueen historiaa

Eloisa perustettiin syksyllä 2016, jonka aikana he harjoittelivat ja opettelivat joukkuevoimistelulle ominaisia lajitaitoja. Keväällä 2017 joukkue osallistui vapaaohjelmalla Stara-kilpailuihin, joista haettiin esiintymiskokemusta varsinaisia kisoja varten. Stara-kilpailuissa joukkueita ei laiteta paremmuusjärjestykseen, vaan Starat toimivat oikeiden kilpailuiden esikilpailuina ja oikean kilpailutilanteen harjoittelumahdollisuutena, josta jokainen esiintyjä palkitaan mitalein oman suorituksen jälkeen.  Arvostelijat eli arvit antavat kuitenkin joukkueille kirjallisen palautteen suorituksesta ja perusvoimistelutaidoista. Stara-kilpailuissa voi esiintyä sekä vapaa- että välineohjelmalla millä kaudella tahansa.

Syksyllä 2017 Eloisa kilpaili pallo-ohjelmalla 10-12-vuotiaiden sarjassa parantaen aina suorituksiaan kisakauden edetessä. Keväällä 2018 Eloisa siirtyi 12-14-vuotiaiden kilpasarjaan vapaaohjelmalla, ja teki myös tällä kaudella tasaisen varmoja ja vahvoja kilpailusuorituksia. Syksyllä 2018 Eloisa kilpaili ensimmäistä kertaa vanneohjelmalla 12-14-vuotiaiden kilpasarjassa saaden tasaisen varmoja tuloksia. Kevät 2019 oli Eloisan parhain kausi siihen mennessä. Joukkue kisasi vapaaohjelmalla ja paransi kisasuorituksia kauden edetessä. Kauden huipennus tapahtui kuitenkin 12-14-vuotiaiden kilpasarjan mestaruuskisoissa, joissa Eloisa pääsi sarjan finaaliin (15 alkukilpailun parasta joukkuetta) ja sijoittui finaalissa sijalle 14. Syksyllä 2019 Eloisa kilpaili toista kertaa vanneohjelmalla jatkaen vielä 12-14-vuotiaiden kilpasarjassa. Samaisena syksynä Eloisa sai koreografikseen Elina Lindforsin, jonka suunnittelema ohjelma antoi tytöille uudenlaista haastetta ja hyvää palautetta tuomareilta. Keväällä 2020 Eloisan oli tarkoitus kisata viimeistä kertaa vapaaohjelmalla 12-14v kilpasarjassa, mutta koronatilanteen takia yhtäkään kilpailua ei keretty pitämään, joten vapaaohjelmilla kisataan syksyllä 2020. Syksyn kisakausi oli oikein onnistunut, sillä Eloisa toi mitalin kotiin jokaisesta kauden kuudesta kisasta!

Syksyllä 2020 Voimisteluliitto palkitsi jokaisesta voimistelulajista (yht. 9 lajia) vuoden kehittyjän sekä vuoden lasten ja nuorten valmentajan. Eloisan ja valmentajien suureksi yllätykseksi Porvoon Urheilijoiden Eloisa palkittiin joukkuevoimistelun Vuoden Kehittyjä palkinnolla!! Voimisteluliiton perustelut palkinnolle kuuluivat näin: ”Eloisa on saanut Vuoden Kehittyjä palkinnon sen takia, että ovat valtavalla vauhdilla menneet eteenpäin. Valmentajat aloittivat joukkuevoimistelun seurassa vasta pari vuotta sitten (kesällä 2016), ja nyt tämä 12-14-vuotiaiden kilpasarjassa voimisteleva Eloisa on saanut jo yli 17 pistettä kilpailuissa. Onnea teille, joukkueelle, valmentajille, tytöille. Ja erityisesti tsemppiä jatkotreeneihin!”
Tämä oli kyllä yksi kauden kohokohdista! 

Keväällä 2021 joukkue kilpaili Online kisoissa Ajan tempo -teemaisella ohjelmalla ensimmäistä kertaa 14-16-vuotiaiden kilpasarjassa. Eloisa paransi suorituksiaan kauden edetessä vaikka koronan takia online kisat eivät olleet kaikista motivoivampia.

Eloisa kilpasarjojen mestaruuskilpailuissa keväällä 2022

Syksyllä 2021 kisattiin kahden vuoden tauon jälkeen välineohjelmilla. Eloisa valitsi välineeksi pallon ja olikin 14-16v kilpasarjassa ainoa joukkue jolla oli pallo välineenä. Tässä sarjassa välineen saa valita seuraavista; naru, vanne, nauha, keilat tai pallo. Suurimmalla osalla sarjan muista joukkueista välineinä oli vanne tai keilat. Kaunis päivä -niminen ohjelma sai paljon kehuja ja joukkueen kauteen mahtui sekä onnistumisia että alamäkiä/epäonnistumisia. Kauden isoin saavutus oli kuitenkin pääseminen kilpasarjan mestaruuskilpailuiden finaaliin, jonne pääsi vain 15 sarjan parasta joukkuetta 31 joukkueesta.

Keväällä 2022 joukkueen vapaaohjelman teemana oli Madonna. Menevä ja ilmaisullinen ohjelma oli joukkueen mieleen, mutta harmittavasti kisojen osalta kausi ei mennyt niin kuin oli suunniteltu. Yksi kisa jouduttiin perumaan kun puolet joukkueesta oli sairaana. Muutamissa kisoissa sattui myös harmittavia törmäyksiä ja muita kömmähdyksiä. Kauden jälkeen joukkueen koko pieneni 9:stä seitsemään voimistelijaan, kun kaksi tyttöä lopettivat voimistelu-uransa.

Syksyllä 2022 joukkue kisaa ensimmäistä kertaa keiloilla välinekaudella. Eloisa osallistui kaudella kolmeen kilpasarjan kisaan sekä yhteen harrastesarjan kilpailuun. Rakkaus teemainen ohjelma oli joukkueen mieleen ja kauden aikana kisoista saatiin rakentavaa palautetta ohjelman parantamiseksi. Kausi oli nousujohteinen ja välinemestaruuskilpailuissa Eloisa pääsi alkukilpailun jälkeen kisaamaan vielä finaaliin, josta tuli 12. sija / 26 joukkuetta.

Keväällä 2023 joukkueen kokoonpano muuttui hiukan kun kolme tyttöä Edinasta tuli mukaan Eloisaan. Tällä kaudella joukkueen koreografian ovat tehneet Jenni Merra ja Mira Syrjälä. Eloisa osallistuu kaudella tällä kaudella 14-16v kilpasarjaan ja 16-20v harrastesarjaan joukkueen ikäjakauman vuoksi. Joukkueen kausi oli nousujohteinen ja Eloisa onnistui pääsemään kilpasarjan mestaruuskilpailujen finaaliin, jossa he pystyivät tekemään kauden parhaan suorituksen.

Syksyllä 2023 joukkue kisasi toista kertaa keiloilla Mira Syrjälän koreografioimalla ohjelmalla. Kausi oli hyvin nousujohteinen ja joukkue pystyi kisaamaan kaikki kisansa koko joukkueen voimin ilman sairastumisia tai loukkaantumisia, mikä oli hyvä juttu! Joukkue osallistui sekä 14-16v kilpa- että harrastesarjoihin. Harrastesarjan kisoista tultiin mitalit kaulassa kotiin ja kilpasarjan puolella onnistuttiin pääsemään mukaan välinemestisten finaaliin, jossa joukkue sai tehtyä ehjän suorituksen. Onnistunut kausi kokonaisuudessaan.

Keväällä 2024 joukkue nousee kilpailemaan 16-18-vuotiaiden harrastesarjaan. Lisäksi joukkueeseen tuli mukaan kaksi tyttöä Edina-joukkueesta. Joukkueen koreografina toimii edelleen Mira Syrjälä.

Aiempien kausien kilpailutuloksia

Voit seurata Eloisa- joukkueen arkea myös Instagramista