Suunnistuskoulu

Suunnistuskoulu 2021

Porvoon Urheilijoiden suunnistusjaosto järjestää keväällä lasten ja nuorten suunnistuskoulun kaupungin koulujen ja liikuntapuistojen helppokulkuisessa  maastossa noudattaen voimassa olevia viranomaismääräyksiä.   Suunnistuskoulu on tarkoitettu sekä aloittelijoille että jo pidemmälle ehtineille 7- 12/14 vuotiaille mikäli rajoitukset sallivat.

Suunnistuskoulu tarjoaa haasteita, elämyksiä ja uusia kavereita. Harjoituksissa opitaan suunnistuksen perustaitoja kuten karttamerkkejä sekä kartan ja maaston välistä yhteyttä. Lisäksi opetellaan suuntaamaan kartta maaston mukaan sekä kulkemaan selkeiden kulku-urien ja maastokohteiden perusteella.

Jo alkeet osaaville tavoitteena oppia ymmärtämään kompassin käyttöä sekä pinnanmuotojen ja kartan yhteyttä mm. korkeuserojen ymmärtäminen, reitinvalinta jne. Lisäksi opitaan kunnioittamaan luontoa ja liikkumaan siellä turvallisesti kartan avulla kokeneiden ohjaajien opastuksella.

Harjoitukset ovat keskiviikkoisin klo 18 ja harjoituskerran kesto on n. 1,5h.  

Suunnistuskoulu pähkinänkuoressa

  • Suunnistuskoulu on tarkoitettu aloittelijoille ja jo pidemmälle ehtineille  7-14 vuotiaille
  • Suunnistuskoulussa opitaan suunnistuksen perustaitoja, tutustutaan suunnistuksen eri harjoitusmuotoihin ja kehitetään lajitaitoja huomioiden lapsen ikä ja taitotaso
  • Suunnistuskoulussa opitaan liikkumaan luonnossa ja kunnioittamaan sitä
  • Suunnistuskoulussa liikutaan turvallisesti kokeneiden ohjaajien johdolla
  • Suunnistuskoulu tarjoaa haasteita, elämyksiä ja uusia kavereita

Ilmoittautuminen

Suunnistuskouluun ilmoittautumiset viimeistään 31.3. 2021 mennessä ao. ilmoittatumislomakkeella *** Ilmoittautuminen avattu***
Täytä kullekin osallistujalle oma ilmoittautumislomake.
Paikkoja on rajoitetusti ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä taitoryhmittäin, Poikkeuksena osallistujat, joiden huoltaja tai muu aikuinen haluaa ja on kykenevä toimimaan apuohjaajana lasten tai nuorten pienryhmälle. tai omalle lapselle.

Ohjelma

Lasten suunnistuskoulu kokoontuu keskiviikkoisin  klo 18.00–19.30 14.4. 2021 alkaen ja viimeinen suunnistusharjoitus pidetään 26.5. Aloitustapahtuma on Kokonhallilla, jossa myös huoltajille infotilaisuus. Suunnistuskoulun harjoitukset toteutetaan mahdollisuuksien mukaan eri taitotasoille, iän ja kokemuksen perusteella. Varusteiksi riittävät aluksi säänmukainen ulkoiluvarustus ja pitäväpohjaiset kengät, joilla voi liikkua metsässä. Harrastuksen syventyessä tärkeimmät varusteet ovat suunnistuskengät, suunnistuspuku, EMIT-kortti ja kompassi. Niiden hankinnasta ja muista varusteista kannattaa keskustella ohjaajien kanssa ennen ostopäätösten tekemistä.

Kevään 2021 ohjelma

Pvm Paikka, Opastus
14.4.Kokonniemi Aurorahalli, jumppatelineet
Jääkiekkotie
21.4.Hamarin kenttä
Kenttätie
28.4.Joonaanmäki, uimahallin yläparkki
Joonaksentie/Cygnaeuksentie
5.5.Haikkoo, Kuntoradan P-paikka,
Haikkoontie 127
12.5.Kevätlaakso, Riistatien päässä (Riistatie 43)
Eestinmäki, pallokenttä
Suorannantie 
19.5.Emäsalo Bengtsbyn urh.kenttä
Emäsalontie 363, Bengtsby

Joonaanmäki (etelä), Pihlajatien P-paikka Pihlajatien/Humlantien risteys
26.5.Humlan maja, Rotnäsintie 199
Kokonniemi, etelä kärki Paviljonki
Kokonniementie

Vastuut ja vakuutukset

Jokainen osallistuu suunnistuskouluun omalla vastuulla. Porvoon Urheilijat vastaa siitä, että suunnistuskoulussa on asianmukainen ohjaus ja valvonta.  Suunnistuskoulussa noudatetaan seuraavia pelisääntöjä:.

Suunnistuskoulun pelisäännöt

Olemme sopineet, että noudatamme seuraavia Pelisääntöjä oman ryhmämme toiminnassa:

1. Luetaan karttaa

2. Pidetään hauskaa

3. Kuljetaan ryhmässä

4. Ei kiusata

5. Kuunnellaan ohjaajaa

6. Ei mennä kielletyille alueille

7. Otetaan kaikki huomioon

8. Saavutaan sovittuna aikana harjoituksiin ja ilmoittaudutaan tullessa ja lähtiessä

9. Koetaan onnistumisia ja annetaan siihen mahdollisuus myös kaverille

Suunnistuskoulun kustannukset

Suunnistuskoulumaksu on 40 EUR osallistujalta, maksetaan suunnistusjaoston tilille viimeistään ennen kolmatta harjoituskertaa. Maksutiedot toimitetaan huoltajan ilmoittamaan sähköpostiin.

Suunnistuskoulun maksu sisältää:

  • Ohjatut suunnistusharjoitukset
  • PU:n suunnistusjaoston jäsenmaksun vuodelle 2021 ( 20 EUR)
  • Suunnistusaiheisen – tehtävävihkon
  • Vapaa osallistuminen Porvoon Urheilijoiden iltarasteille
  • Osallistuminen muuhun seuran toimintaan ympäri vuoden

Ei sisällä esim. vakuutusta, joten osallistujia kehotetaan varmistamaan oma vakuutusturvansa.

Suunnistavien lasten vanhemmat ja huoltaja

Suunnistus on perinteisesti koko perheelle sopiva laji. Se antaa kaikenikäisille haastetta ja mielekästä toimintaa vuoden ympäri.  Porvoon Urheilijoiden suunnistusjaosto tarjoaa suunnistavien lasten vanhemmille mahdollisuuden osallistua toimintaan oman mielenkiinnon mukaan. Kaikki tehtävät eivät edellytä omaa suunnistuskokemusta.

Tiedustelut

Suunnistuskoulu järjestetään vapaaehtoisin talkoovoimin koulutettujen pääohjaajien ja muiden apuohjaajien voimin. Joukossamme on niin kokeneita jo pitkään suunnistaneita kuin myös omaa suunnistustaitoaan jatkuvasti harjaannuttavia ohjaajia. Joukkoomme mahtuu myös uusia kasvoja ja kykyjä, tärkeintä on kiinnostus lajia kohtaan sekä halu oppia uutta.

Lisätietoja antaa tarvittaessa ja tiedusteluihin vastaa suunnistuskoulun päävetäjä Johanna Manninen (katso yhteystiedot)

Tervetuloa mukaan, nähdään suunnistuskoulussa!

Muuta huomioitavaa:

Muutokset aikatauluissa ja paikoissa ovat mahdollisia. Ajantasainen ohjelma löytyy aina Porvoon Urheilijoiden suunnistusjaoston suunnistuskoulun  www-sivuilta. Siis tältä sivulta.

Porvoon Urheilijoiden suunnistusjaoston www-sivuilta löytyy myös muita lisäharjoitusmahdollisuuksia. Lisäksi Porvoonseudun kuntorasteilla maanantaisin on myös lapsille sopiva helppo ja lyhyt suunnistusrata. Jaosto järjestää kuntorastit noin kuukauden välien, muina viikkoina järjestelyistä vastaavat muut lähialueen seurat. Järjestävän seuran voit tarkistaa tapahtuman tiedoista.