Tulokset 16.10.2021

Tulokset 30.3.2019

Tulokset 7.4.2018


SEURAAVA TESTIJUOKSU PIDETÄÄN 13.4.2024

Porvoon Urheilijoiden vuonna 2018 uudistunut testijuoksu juostaan jälleen. Reitti on tarkkaan mitattu 5km, maisemiltaan kaunis ja nautittava mutta tarjoten kuitenkin haasteita myös kovempaankin otatukseen itsensä kanssa!

  • Suomenkylän testijuoksu 5km / 3km (Aunelan testijuoksun perinteen jatkaja) 
  • Avoimet PU:n mestaruusmaantiejuoksut sarjoissa T/P 7v / 9v / 11v /13v /15v

Tervetuloa mukaan kaikki uudet innokkaat sekä vanhat konkarit!

Tapahtuma on maksuton!

Lähtöpaikka:

Google Maps

Reitti:

Suomenkyläntien ja Puolukkapolun risteyksestä pyörätietä 2,5km Suomenkylän suuntaan ja takaisin

Alustava aikataulu:

  • Klo 11:00 T/P 7v 500m
  • Klo 11:05 T/P 9v 1,0km
  • Klo 11:15 T/P 11v 1,5km
  • Klo 11:30 N/M 5,0km TAI 3,0 km sekä T/P 13v 2,0 km ja T/P 15v 3,0km

Ilmoittautuminen:

  • Lapset 7-11v viimeistään 10:45 mennessä
  • 5km juoksijat sekä T/P 13v klo 10:45 mennessä

Palkinnot

Nuorten sarjoissa kilpaillaan avoimet PU:n mestaruusmaantiet ja palkitaan sarjoittain 3 parasta tyttöä ja poikaa mahdollisimman pian maaliin tulon jälkeen

Aunelan testijuoksujen tulokset ja tilastot 1970-2017 löydät täältä (sivun alareunasta):

https://porvoonurheilijat.fi/yleisurheilu/tilastot/

Tommy Ekblomin saatesanat:

Aunelan testijuoksun reittiennätyksen haltija & Porvoon Urheilijat ry:n puheenjohtaja Tommy Ekblom kutsuu kaikki porvoolaiset juoksun harrastajat testaamaan kuntoaan ja jatkamaan perinteitä 7.4.2018 ensimmäistä kertaa juostavaan Suomenkylän testijuoksuun:

Viimeisten 48 vuoden kuluessa legendaarisella Aunelan testilenkillä on ollut vankka sija porvoolaisten juoksijoiden keskuudessa. Juoksemalla testijuoksu joka kevät samalla reitillä suunnilleen samoihin aikoihin maalis- huhtikuun vaihteessa on pystytty seuraamaan kuntotason kehitystä verrattuna edellisten vuosien kevään tilanteeseen. Aunelan testijuoksun rataprofiili on palvellut hyvin kevään mäkikauden teemaa sisältäen sopivasti pari haastavaa ”nyppylää” reitin varrella.

Omalla urallani Aunelan testijuoksut olivat aina varma kevään merkki. Niitä saatettiin juosta kolmekin kertaa kevään aikana. Parhaimmillaan testit olivat silloin, kun karsittiin seuran juoksijoita SM-maantieviestiin. Joukkueeseen hinku oli kova, sillä PU oli monesti etukäteissuosikki palkintopallille. Valintakriteerit oli lyöty lukkoon jo aikaisessa vaiheessa tammikuussa Karhunkorven pitkillä sunnuntailenkeillä.

Vaikka Aunelan testijuoksujen historia on hieno ja täynnä nostalgian aaltoja nostattavia muistoja, tulee elämässä toisinaan vastaan tilanteita jolloin on aika katsoa eteenpäin. Aunelan kierros ei ole enää sama kuin sen historian alkuaikoina. Silloin pääsi vetämään kukkatalon ja sairaalan kurvit kohtalaisen loivina, niin että niihin tarvinnut jarruttaa. Liikennettäkään ei siihen aikaan ollut kovinkaan paljoa, joten juoksijat uskalsivat vetää kurvit suoriksi viimeistään silloin, kun lähdettiin laskemaan Joonanmäeltä kohti uimahallia.

Tämän päivän tilanteessa on ehdottomasti otettava huomioon turvallisuusnäkökulma. Haluaisimme nähdä koko PU-perheen ja myös muiden lähiseudun kestävyysjuoksijoiden ja kestävyysurheilijoiden osallistuvan keväällä järjestettävään testijuoksuun. Perinteinen Aunelan reitti, sisältäen useita risteyksiä ja vaarallisia tienylityksiä, ei vain enää nykyään sovellu tähän tarkoitukseen.

Tästä syystä teemme muutoksia ja viemme kevään testijuoksun uudelle reitille. Lähtö tulee tapahtumaan Järnbölestä joen rannalta ja reitti suuntautuu pyörätietä pitkin kohti Suomenkylää. Reitillä on kauniita maalaismaisemia sekä sopivasti kumpuilevaa maastoa, mikä sopii kevään teemaan. Ja mikä tärkeintä, juoksijat kirmaisevat edestakaisella reitillä koko matkan pyörätiellä, poissa autojen seasta.

Eikä testijuoksujen merkitys ole muuttunut mihinkään, niitä tarvitaan. Niillä on hyvä mitata talvella tehdyn työn tulosta ja arvioida sen perusteella tulevan kesäkauden mahdollisuuksia sekä tulevissa harjoituksissa käytettäviä vauhteja. Tarvittaessa voi tehdä vielä korjausliikkeitäkin kevään suunnitelmiin.Testijuoksut ovat samalla myös mainioita hapenoton harjoituksia ennen varsinaisen kilpailukauden alkamista ja testijuoksuihin latautuu yleensä paremmin kuin viikon perustreeneihin.

Rakennetaan tästä isolla joukolla Aunelan veroinen traditio nyt ja tulevina vuosina ja otetaan irti se harjoituksellinen hyöty, minkä hyvä testijuoksu voi tarjota!

Ollaan silloin yhdessä lähtöviivalla!

Terveisin

Tommy Ekblom
puheenjohtaja
Porvoon Urheilijat ry